Somon sosu

Somon sosu, Somon balığına hangi sos yapılır?, Türk somonu sosu nasıl yapılır?, Somon balığı nasıl terbiye edilir?, Somona en çok ne yakışır?, Fırında somon balığının sosu nasıl yapılır?


Somon balığına hangi sos yapılır?

Somon balığı denildiğinde en çok kullanılan soslardan biri bal ve soya sosudur. Sosla marine edilen somonlar, fırında pişirildikten sonra yeşilliklerle birlikte servis edilir.

Türk somonu sosu nasıl yapılır?

Limon, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve defne yaprağı karışımında yarım saat dolapta bekletebilirsiniz. Soya sosu, sarımsak, limon, dereotu, karabiber malzemelerini karıştırarak alternatif bir somon balığı sosu elde edebilirsiniz.

Somon balığı nasıl terbiye edilir?

Somon balığının yağlı olan bir balık türüdür. Bu nedenle en çok uygulanmakta olan marine metodu limon aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Tuz, limon suyu ve zeytinyağı bir kap içinde karıştırılıp buzdolabı içerisinde yarım saat boyunca dinlendirilmesi yeterli olmaktadır.


Somona en çok ne yakışır?

Somon hemen hemen tüm sebzelerle, pilavlarla, kuskusla, makarnayla ve karbonhidrat merkezli gıdalarla uyum içerisindedir. Ancak tatlı ve yağlı bir balık olduğundan, sirke ve turunçgiller gibi asitli lezzetlerle birleştirmenin harika bir uyum meydana getireceğini de göz ardı etmemek gerekir.

Fırında somon balığının sosu nasıl yapılır?

Sosu için; tereyağını uygun bir tavaya alıyoruz rendelenmiş sarımsağı ekleyip ocakta kavuruyoruz. Daha sonra un ilave edip unun hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz. Süt ilave edip çırpma teli ile kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyu tuz karabiber dereotu ekleyip karıştırıyoruz ocaktan alıyoruz.

Balık sosuna ne konur?

Bir kabın içine zeytinyağı, hardal, ketçap, mayonez, ince doğranmış dereotu, limon suyu, karabiber ve tuzu alın. İyice karıştırdıktan sonra balığın üzerine dökün.

Somon için hangi baharatlar kullanılır?

Hem biberiye hem de kekik, kavrulmuş somonun daha güçlü lezzetlerine dayanabilir. Zeytinyağı ile biraz kuru ot serpin veya birkaç parça taze biberiye veya kekik kızartırken balığın altına koyun. Dumanlı bir tat için füme kırmızı biber, chipotle tozu veya kimyon kullanın.

Somon balığı en güzel nasıl pişirilir?

Somon pişirmek için teflon veya yapışmaz yüzeyli bir tava kullanmaya özen gösterin. Somon yağlı bir balık olduğu için, pişirme esnasında ya çok az yağ kullanmanızda fayda var. Somonu tavada arkalı önlü olacak şekilde yaklaşık 8-10 dakika pişirebilirsiniz. Balık yağını salıp, rengini almaya başladığında pişmiş demektir.

Çıtır somon nasıl yapılır?

3 Somon dilimlerini teker teker önce una, ardından çırpılmış yumurtaya ve son olarak da ekmek kırıntısına bulayıp, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Somonlar bitene dek aynı işlemleri tekrarlayın. Hazırladığınız fırın tepsisini önceden ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık 20 dakika pişirin.

Fırında somon nasıl marine edilir?

Bir kabın içerisine ayıklanmış temizlenmiş somonlarımızı alıyoruz. Üzerine yarım limon 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak rendesi tuz ve karabiberi atıp kabın üstünü kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.

Yerli somon balığı nasıl yapılır?

Yağlı kağıt ile kapatıp 200 derecede ortalama 20 dakika pişiriyoruz . Ardından üzerindeki yağlı kağıdı alıp bir 10 dakikada üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyetler olsun ????????.

Somon balığı ne kadar Pişmeli?

Balığın kuyruk tarafı daha incedir, 8 dakika fırınlamak yeterli olacaktır. Somonların üzerini limon kabukları ve defne yaprağı ile süsleyerek de fırına verebilirsiniz. Taze çekilmiş karabiber de somona harika bir tat verecektir. Somon ızgara yapıldığında da son derece lezzetli bir balık.

Diğer Sos Yazıları