Whatsapp durum gizleme
WhatsApp'ı açın.
Üç nokta simgesine basın.
Ayarlar menüsüne girin.
Gizlilik kategorisini görüntüleyin.
Durum bölümünü açın.
"Sadece şu kişilerle paylaş" seçeneğini seçin.
Durum paylaşımlarınızı görmesini istediğiniz kişileri seçin.
WhatsApp'ta birinin durumu gördüğümü nasıl gizlerim?
Not: Gizlilik ayarlarınızda yaptığınız değişiklikler, daha önce yayınlamış olduğunuz durum güncellemelerini etkilemez. Okundu bilgisini devre dışı bıraktıysanız durum güncellemelerinizi kimlerin görüntülediğini göremezsiniz. WhatsApp durum gizleme anlaşılır mi?
Ardından 'Hesap' sekmesine tıkayarak çıkan ekranda 'Gizlilik' sekmesini seçin, Çıkan ekranda 'Durum'a tıkayın ve çıkan ekranda tercihlerinize göre 'Kişilerim', 'Şunlar hariç kişilerimle paylaş', 'Sadece şu kişilerle paylaş' seçeneklerinden birini seçerek durumunuzu gizleyebilirsiniz. Durum gizliliği nasıl yapılır?
Bu işlem grup sohbetlerindeki okundu bilgisini veya sesli mesajlardaki oynatıldı bilgisini devre dışı bırakmaz. Bu ayarları devre dışı bırakmanız mümkün değildir. Okundu bilgisini kapatırsanız diğer kullanıcıların okundu bilgisini de göremezsiniz. WhatsApp'ta birinin durumunu görmemek için ne yapmalı?
Raporlara göre, çevrimiçi durumunuzu gizleme özelliği, Meta'ya ait anlık mesajlaşma uygulamasının Android beta sürümü 2.22.20.9'da beta test kullanıcılarına sunuluyor. Özellik, kullanıcıların çevrimiçi durumlarını kimlerin görebileceğini ve kimlerin göremeyeceğini seçmelerine olanak tanır. Okundu bilgisi kapatılırsa durumunda ne olur?
Sabit hikayeler, her kullanıcının profilinde yer almıyor. Ancak öne çıkarılmış (sabitlenmiş) hikayelerinin olduğundan emin olduğunuz bir kullanıcının profili boş görünüyorsa, (eğer silmediyse), yüksek ihtimalle hikayelerini size gizlemiştir. WhatsApp hayalet özelliği nedir?
Okundu bilgisini devre dışı bıraktıysanız durum güncellemelerinizi kimlerin görüntülediğini göremezsiniz. Okundu bilgisini kapatmış kişilerin de durum güncellemelerinizi görüntüleyip görüntülemediğini göremezsiniz. Bir kişinin hikayesini gizlediğini nasıl anlarız?
Siz veya diğer kullanıcı son görülme ve çevrimiçi bilgileri ya da profil fotoğrafıyla ilgili gizlilik ayarlarını değiştirmiş olabilirsiniz. Hem sizin hem diğer kullanıcının kişilerinizi yeniden senkronize etmeniz gerekiyor olabilir. Söz konusu kişi sizi engellemiş olabilir. Okundu bilgisini kapatınca duruma baktığım görülür mu?
Şunlar hariç kişilerim…: Yalnızca telefon rehberinizde kayıtlı olan ve hariç tutmadığınız kişiler onayınız olmadan sizi gruplara ekleyebilir. Şunlar hariç kişilerim… seçeneğini belirledikten sonra hariç tutmak istediğiniz kişileri aratabilir veya seçebilirsiniz. Başkasının WhatsApp durumunu neden göremiyorum?
Durum özelliğini kullanarak metin, fotoğraf, video ve GIF'lerden oluşan ve 24 saat sonra kaybolan güncellemeler paylaşabilirsiniz. Birbirlerinin telefon rehberinde kayıtlı olan kişiler aralarında durum güncellemeleri gönderip alabilir. Whatsappta şunlar hariç kimse ne demek?
İşte o yol.. İnsanlar istedikleri takdirde mesajların okunup okunmadığı bilgisini veren mavi tik özelliğini kapatabiliyor. Okundu bilgisi kapalı olan birine mesaj gönderdiğinizde gri tik maviye dönmüyor ve kişinin mesajınızı görüp görmediğini anlayamıyorsunuz. WhatsApp'ta Birinin sizi engelleyip engellemediğini nasıl anlarız?
WhatsApp'ta mavi tik mesajı gelen kişinin o mesajı gördüğünüze emin olmasını sağlar. Bu sayede karşı taraf mesajı okuduğunuzu bilir. Bu nedenle mavi tık kapatma işlemi aslında okundu bilgisini kapatmaktır. Durumu Sakla ne demek?
Tek gri tik mesajı siz gönderdiniz. Ama karşı tarafın interneti olmadığı için teslim edilmedi. Whatsapp'da iki gri tik ne anlama gelir? iki gri tik'in anlamı ise gönderdiğiniz ileti teslim edildi. Görüldüsü kapalı olan kişinin mesajı gördüğünü nasıl anlarız?
WhatsApp ayarlarına girin. Hesap - Gizlilik menüsüne girin. Son görülme ve çevrimiçi altında seçenekler göreceksiniz. Son görülmeyi “Hiç kimse” olarak ayarlayın. Bir insan okundu bilgisini neden kapatır?
Engellediğiniz kişiler artık sizi arayamaz ve size mesaj gönderemez. Son görülme zamanınız, çevrimiçi durumunuz, durum güncellemeleriniz ve profil fotoğrafınızda yaptığınız değişiklikler engellediğiniz kişiler tarafından görülemez.