Bursa gezilecek yerler

Bursa gezilecek yerler, Bursa'da nerelere gezilir?, Bursada bir gün ne yapılır?, Bursaya gidince ne yapılır?, Bursa'da Yazın ne yapılır?


Bursa'da nerelere gezilir?

Bursa'ya Cumalıkızık, Ulubat Gölü ve Gölyazı, Mudanya ve Küçük Kumla, Tirilye ve Kumyaka, Kültür Park ve Arkeoloji Müzesi, hamamlar, İznik keşiflerimiz için birer ayrı gün ayırıp özledikçe yeniden gidiyoruz. Uludağ'a kışın kayak için ayrı, teleferik açıldığından beri ise bahar aylarında ayrı gidiyoruz.

Bursada bir gün ne yapılır?

Bursa'nın bereketli topraklarından çıkan meyve ve sebzeler Türkiye'nin en prestijli ürünleridir. Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa.


Bursaya gidince ne yapılır?

Bursa'nın en ünlü lezzetleri, iskender, kestane şekeri, pideli köfte, tahinli pide ve cantık kebabı.

Bursa'da Yazın ne yapılır?

Nilüfer ilçesine gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken pek çok yer vardır. Gölyazı, Misi Köyü, Ağlayan Çınar, Ayvaini Mağarası, Aziz Panteleimon Kilisesi, Aktopraklık Höyüğü Arkeopark ve Açık Hava Müzesi, Dağyenice Göleti ve Agora Çarşısı, Nilüfer ziyaretinizde uğrayabileceğiniz yerlerdendir.

Bursa'nın en çok neyi meşhur?

Bursa'ya özgü hediyelik olarak ipek kumaş, havlu, temalı biblolar, kupalar, anahtarlıklar ve yiyecek ürünler olarak magnetler, reçel, kestane, şeftali gibi çeşitleri bulabilirsiniz. Bursa hatırası hediyelik eşyalar olarak bunları tarihi çarşıdan veya dükkanlardan alabilir sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.

Bursada Sevgilimle Nereye gidebilirim?

Bursa denilince akla gelen ilk şey tabii ki de İskender kebabıdır. Bursa'ya özellikle İskender kebap yemek için gelenler bile olmaktadır. İskender kebabın yanı sıra cantık, İnegöl köfte ve pideli köfte de adından söz ettiren lezzetlerdendir.

Bursa günübirlik nereler gezilir?

Titiz bir emekle ilmek ilmek işlenmesi, yumuşacık dokusu ve bir ömür boyu size eşlik edebilecek kalitesi, her daim Bursa havlu ve diğer havlular diye bir ayrımın oluşmasına neden olmuştur. En özel misafirleriniz için banyolarınızı Bursa Havlu ile süsleyebilirsiniz.

Bursada ne meşhur yemek?

Doğa aktiviteleri ise bahar veya yaz mevsimine artık. Daha fazla uzatmadan yazımıza başlayalım ancak son bir husus daha var. Araştırdığım bütün gezi siteleri genelde Bursa Merkez için 1 gün, çevre ilçeler, köyler (Gölyazı, Mudanya, Trilye, Cumalıkızık) için 1 gün olmak üzere toplam 2 gün tavsiyesi veriyorlar.

Bursa'da ne yenir meşhur?

Marmara Denizi'nin güneyinde yaklaşık 135 kilometre uzunluğunda kıyısı bulunan Bursa'da; Karacabey, Mudanya ve Gemlik ilçelerinde geniş doğal kumsallar ile İznik ve Uluabat (Apolyont) gölleri kıyılarında güzel plajlar bulunmaktadır.

Bursa'da ilk nereye gidilir?

Yemyeşil doğasının yanı sıra Uludağ, İznik Gölü, Gölyazı, Uluabat Gölü, Longoz Ormanları, İnkaya Asırlık Çınarı, Misi Köyü, Suuçtu Şelalesi ve Ayvaini Mağarası Bursa'nın doğal güzellikleri olarak dikkat çekmektedir.

Bursa merkezde nereler gezilir?

Bursa'da tarihi yerler, civarda keşfedilecek köyler, doğa yürüyüşleri, kamp alanları, kayak merkezleri, allah ne verdiyse bulabilmek mümkün. Bu gibi aktiviteleri yapmak için en ideal dönemleri şöyle özetleyecek olursak. Bursa'nın tarihi yerlerini ve merkezi keşfetmek için en iyi dönem: İlkbahar ya da sonbahar ayları.

Bursada nerede alışveriş yapılır?

Hurma Tatlısı

Bursa mutfağının kendine özgü lezzetleri arasında yer bulan tatlının yarım asırlık...


Bursada eğlenmek için ne yapılır?

Bursa, şeftalisiyle ünlü bir şehirdir. Bursa'da çok farklı türleri yetişen şeftali, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Dünyaya Çin´den yayıldığı düşünülen şeftali uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolü olarak görülür.

Bursa'da gece nereye gidilir?

TR 41 bölgesinde yani Eskişehir ve Bilecik'le birlikte yer alan Bursa'nın satınalma gücü paritesini gösteren fiyat endeksi 2017'de 102 olarak kayıtlara geçmiş görünüyor! Yani ülke ortalamasına göre Bursa pahalı kentler arasında bulunuyor.

Bursa Nilüfer nereye gidilir?

Vedat Milor'un sözlerine kulak verin: Cemal Cemil Usta Uludağ Kebapçısı Şehrin bir diğer ünlü İskender kebapçısı.

Bursadan ne getirilir?

Bursa, Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde, 40° kuzey enlem ve 29° doğu boylam daireleri arasında yer alır. Eski adı Hüdavendigâr'dır. Kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir illeri ile çevrilidir.

Diğer Gezilecek Yerler Yazıları