Gümüşhane nerenin ilçesi

Gümüşhane nerenin ilçesi, Gümüşhane nereye bağlı?, Gümüşhane Erzurumdan ne zaman ayrıldı?, Gümüşhane merkez hangi ilçe?, Gümüşhane Türkiye haritasında nerededir?, Gümüşhane Hangi ilden ayrıldı?


Gümüşhane nerenin ilçesi

Gümüşhane, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan, Türkiye'nin bir ilidir. Doğuda Bayburt, batıda Giresun, kuzeyde Trabzon ve güneyde Erzincan ile komşudur. Gümüşhane ili nüfusu: 141.702'dir. Bu nüfusun %75'i şehirlerde yaşamaktadır (2020 sonu). İlin yüzölçümü 6.668 km2'dir.

Gümüşhane nereye bağlı?

Gümüşhane, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan, Türkiye'nin bir ilidir. Doğuda Bayburt, batıda Giresun, kuzeyde Trabzon ve güneyde Erzincan ile komşudur. Gümüşhane ili nüfusu: 141.702'dir. Bu nüfusun %75'i şehirlerde yaşamaktadır (2020 sonu). İlin yüzölçümü 6.668 km2'dir.

Gümüşhane Erzurumdan ne zaman ayrıldı?

1870 Trabzon Salnamesinde Trabzon'un kazaları arasında Gümüşhane'yi de görmekteyiz. II.Abdülhamit devrinde Gümüşhane yine Trabzon Vilayeti'ne bağlıdır. Bu devrin sonu olan 1908 yılında Batum, 1878'de Rusya'ya terk edildiğinden Trabzon Vilayeti Trabzon ve Gümüşhane olarak kalmıştır.

Gümüşhane merkez hangi ilçe?

Osmanlı hakimiyetinin ilk zamanlarında Erzurum eyaletine bağlı iken sonraları Trabzon'a bağlanan Gümüşhane sancağı 20 Nisan 1924 tarih ve 491 sayılı kanunun 89. maddesinde “Vilayet” başlığı altındaki kanunla 1925 yılında il olmuştur. 1925-1926 tarihli Trabzon salnamesinde “Gümüşhane Vilayeti merkez ilçe ile birlikte ...


Gümüşhane Türkiye haritasında nerededir?

Gümüşhane ilinin ilçeleri, Gümüşhane (il merkezi) Kelkit.

Gümüşhane Hangi ilden ayrıldı?

Şehir konum olarak Doğu Karadeniz sınırları içerisinde yer almaktadır. İç kesimde bulunur ve şehir merkezinin denize olan uzaklığı yaklaşık olarak 100 kilometreyi bulmaktadır. Şehrin batısında Giresun, doğusunda Bayburt, kuzey tarafında Trabzon ve güney bölgesinde Erzincan illeri vardır.

Gümüşhane eski adı nedir?

Osmanlı hakimiyetinin ilk zamanlarında Erzurum Eyaletine bağlı iken sonraları Trabzon'a bağlanan Gümüşhane sancağı 20 Nisan 1924 ve 491 sayılı kanunun 89.maddesinde "Vilayet" başlığı altındaki kanunla 1925 yılında il olmuştur.

Gümüşhane hangi illere yakın?

Osmanlı Maliye Kayıtlarında dahi ilk kez 18. yüzyılda "Gümüşhane" adıyla resmi kayda geçmiştir. Bunun öncesinde şehir merkezi 1200 yıldan uzun bir süre "Canca" adıyla, ilçeleriyle birlikte bölge adı olarak ise binlerce yıl boyunca "Khalybia/Haldia" olarak anılagelmiştir.

Gümüşhane neyi ile meşhur?

Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan İlimiz doğusunda Bayburt, batısında Giresun, kuzeyinde Trabzon ve güneyinde Erzincan ile komşudur. Gümüşhane 38° 45' - 40° 12' doğu boylamları ile 39' 45' - 40' 50' kuzey enlemleri arasında olup,Yüzölçümü 6.575 kilometrekare , deniz seviyesinden yüksekliği ortalama 1210 metredir.

Erzurum hangi ilden ayrıldı?

Dut Pestili

Gümüşhane, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde yer alıyor. Adı da bol bulunan gümüş yataklarından geliyor. Gümüşhane'de çeşitli meyve, ceviz ve dut ağaçları bol. Özellikle kuşburnu ve dut pestili ile ünlü olan Gümüşhane'nin dağlık, akarsuları bol bir coğrafyası var.


Gümüşhane en çok ne yetişir?

1879 yılında Dersim müstakil bir vilayet olmuş ve Erzurum'dan ayrılmıştır. Erzurum Vilayetinin 1867-1875 yıllarında 7 sancak olarak teşkilatlandırılmıştır: Erzurum.

Gümüşhane denize kıyısı var mı?

İlde genel olarak vişne, elma, armut, dut üretimi yapılmaktadır. Son yıllarda ceviz üretimi de yaygınlaşmaya başlamıştır.

Gümüşhane geçim kaynağı nedir?

Denize kıyısı bulunmayan ancak barındırdığı zengin su yataklarıyla dere balıkçılığında önemli yere sahip olan Gümüşhane'de, barajlar ve dereler üzerinde kurulan tesislerde yıllık 4 bin 675 ton alabalık üretiliyorTorul Kaymakamı Aslan:"Alabalık bu coğrafyanın, bu doğanın bize bir armağanı.

Gümüşhane'nin en büyük ilçesi hangisi?

Gümüşhane, hububat, bakliyat, yem bitkileri, ıtri bitkileri, pestil-köme-dut pekmezi ve balıkçılık alanlarında organik tarım yapmaya elverişlidir. Gümüşhane, DOKAP illeri arasında mera varlığı açısından en fazla mera alanına sahip olan ildir.

Gümüşhane fay hattı var mı?

Gümüşhane'nin en kalabalık ilçesi Merkez ilçesidir. Bunu takip eden ilçe ise Kelkit'tir ve nüfusu en az olan ilçe de Köse'dir. Gümüşhane'nin en önemli ilçelerinden olan Merkez ilçesi, birçok gezilecek alanı içerisinde barındırması ve çoğu imkana sahip olması sebebiyle Gümüşhane'nin en kalabalık ilçesidir.

Diğer Nerenin İlçesi Yazıları